Yapay Zeka Algoritması
Yapay zeka araçlarını kullanarak başta web sitenizi ve ve çalışmalarınızı güçlendirebilirsiniz. İçerik oluşturmak ve fikir elde etmek için Chat GPT den tutunda web siteniz için resim oluşturmak için kullanılan Leonarda Ai araçlarına kadar iyileştirmek ve içeriği daha yüksek organik trafik çekmek için optimize etmek amacıyla kullanılır.
Google SEO Algoritmasına Göre Optimizasyon
Navboost Verisine Göre: Google Chrome’dan elde edilen tıklama verileri, sıralama algoritmalarında önemli bir rol oynuyor. Google bunu ısrarla reddediyordu. Oysa şimdi ortaya çıktı ki, bu veriler sıralamaları belirlerken dikkate alınıyor. ve Maalesef Google bu haberi doğrulamak zorunda kaldı.
Google Adwords Reklamı : Google Reklamlarının Organik Sonuçları Etkileme İhtimali: Google Chrome verileri sıralama takibi için kullanılıyorsa, bu durumda ücretli reklamların da sıralamaları etkileme ihtimali olduğu ortaya çıkmış oldu. Yani Google Ads reklamlarının artık doğal arama sonuçlarında ciddi anlamda etki ettiğini öğrenmiş olduk.
Yazarlar ve E-E-A-T: Google Dökümanlardan sızan bilgilere göre Google yazarların kim olduğuna ve yazılan konu hakkındaki deneyimlerine çok önem veriyor. Yazar künyeleri ve konusunda uzman yazarlarla çalışmak çok önemli bir avantaj sağlayabilir. Web Sitenizde yer alan yazıları sadece admin değil, bir kaç yazar ekleyerek ve Künye belirtmeniz SEO çalışmasına etki ediyor.
Kalite Değerlendirici Geri Bildirimi: Google’ın kalite değerlendiricilerinin (Quality Raters) sadece genel eğilimleri tespit ettiğini düşünüyorduk. Bu kişilerin geri bildirimlerin sıralama algoritmalarında kullanıldığı bu denli yoğun bir şekilde kullanılma ihtimali bizleri şaşırttı.
Çalışmalarında Kullanacağınız yapay Zeka Siteleri
Makale ya da içerik hazırlamak için sadece Chatgpt aracına bağLI kalmayın. Örneğin Microsoft Copilot sizin için harika içerikler ve resimler ( DALL-E 3 ) oluşturur. Microsoft dan girmişken, Bing ve Microsoft araçlarını SEO için nasıl kullanacağımıza geçebiliriz.
Web sitenizi Buradan Bing Webmaster Tools aracına kayıt edin. İlk yapmanız gereken işlemler, Site haritaları kısmından haritalara ekleyin. Ardından “URL Gönderme” kısmından web sitenizin taranması için Linklerini 100 adete kadar gönderebilirsiniz.
Bing Webmaster tools da en çok kullanacağımız, hatta bu işlem için ciddi paralar ödenen Backlink Sorgulama sitelere gerek bile kalmayacak bir “Geri bağlantılar” kısmını kullacağız. Webmaster paneline giriş yaptıktan sonra sol menüler kısmında yer alan “Geri bağlantılar” sekmesine tıklıyoruz. Ardından “Tüm Sitelere Yönelik Geri Bağlantılar” Sekmesine tıklayıp, “Karşılaştırmak için bir site ekleyin” aracına tıklayıp, rakiplerinizin sitelerini inceleyebilirsiniz. Bu işlem SEO çalışmasında sizlere bir fikir verecektir.
Bir diğer araç ise “Microsoft Clarity“dir. Clarity aracı Google Analytics Tools aracına benzer. Web Sitenizin günlük, haftalık, aylık bazlı ziyaretçilerini ölçebilirsiniz.
Peki neden Microsoft Clarity kullanıyoruz?
Google PageSpeed Insights yani hız testi sayfasında, Google Analytics, Yandex Metrica gibi eklenen kodlar yoğun bir şekilde JS ve CSS içerdiği için performans konusunda ciddi sorunlar verebiliyor. Ancak Microsoft Clarity de bu duruma rastlamıyoruz.
Microsoft Clarity de Yönlendirilen Kanal Kampanya ve kaynak gibi site de kalma oranı Mobil cihazlar ve daha fazlasını görebilirsiniz.
Başta Google demiştik Google Algoritmasına göre Google Chrome dan gelen değerler etki ediyor da Google Gemini (Google’ın Yapay Zeka Aracı) Trafik Konusuna etki etmez mi…
Google Gemini Aracını kullanarak basit bir sorgu yaparak web sitem için bir yazı yazmasını ve kaynak olarak web sitemi eklemesini istedim ve yazının sonuna Link olarak ekledi. Ayrıca bizlere paylaşmak için kısa bir kod üretti ve Bunu Sosyal Medya araçlarında paylaşabilirsiniz. Unutmayın ki SEO çalışması Kaliteli bağlantı (Backlink) içermelidir.
Örnek bağlantıyı buradan görebilirsiniz. Ayrıca gemini, Sizlere daha kaliteli ve orjinal içerik hazırlama konusunda da oldukça başarılı.
WordPress SEO yapısı
İsimtescil de şöyle bir ibare vardır : WordPress; arama motoru dostu link yapısı ile gelişmiş bir SEO omurgasına sahip olup, özgün içerik ile beslendiğinde diğer kurulumlara göre çok daha hızlı indeks alabilme kabiliyetine de sahiptir.
SEO çalışmalarını geliştirmek ve hızlandırmak isterseniz, WordPress tarafından hazırlanan sistemleri kullanmanızda büyük fayda vardır. Örneğin WordPress tabanlı olarak hazırladığınız web sitenizi Mutlaka WordPress.com sayfasına kayıt edin.
Bunu jetpack wordpress eklentisi ile çok rahat yapabilirsiniz. jetpack ile birlikte gelen istatistikler ve analizler de oldukça başarılıdır. Ayrıca siz yazı ve içerik girdiğinizde, bu yazılarınız ve içerikleriniz, Wp Discover yani keşfet kısmına düşer ve bir çok kişi yazmış olduğunuz makaleyi okur. Bu da Trafik almanız için ciddi bir etkendir.
Hangi Arama Motorunda Çıkmak İstiyorsanız O Araçları Kullanın
Hangi arama motorunda çıkmak isterseniz, O arama motoruna ait araçlara web sitenizi Mutlaka ekleyin. Google Arama Motoru için yapmanız gereken işlem, Google Search Console ve Google Analytics Araçlarına kayıt etmek olacaktır. Tabi Aynı işlem diğer arama motorları için de geçerlidir. Bing için Bing Webmaster tools (bunu başta inceledik) Yandex için Yandex webmaster tools ve Metrica araçlarını kullanabilirsiniz.
WordPress CMS alt yapısını kullanan siteler rank math seo eklentisi kurabilirler. Eğer bir den fazla arama motoru servisine doğrulama yapacak iseniz, Rank math tarafında yer alan Web Master kısmına Kodlarını girebilirsiniz.
Teknik SEO için Kullanılan Araç ve Gereçler
Ahrefs Anahtar kelime fikirleri konusunda oldukça başarılı bir araçtır. Hangi kelime hangi arama motorunda aylık olarak ne kadar aranıyor. Ahrefs aracını ücretsiz olarak kullanıp öğrenebilirsiniz. Google için, Google’ı seçip Kelimeyi yazıyoruz, ardından hangi ülkede ne kadar aranıyor ise ülkeyi seçip arama yapıyoruz. Ahrefs Ücretsiz kelime sorgulama aracına buradan erişebilirsiniz.
Ayrıca her arama motorunun nasıl ki webmaster paneli varsa, Ahrefs tarafından sunulan aracın da ücretsiz web master tools aracı vardır. Oldukça gelişmiş bu araçta yapabilecekleriniz şunlardır : Almış olduğunuz Bağlantıları (Linkleri) Görebilirsiniz, Google arama sonuçlarında çıkan anahtar kelimeleri, aranma hacimlerini, ve kaçıncı sırada olduğunuzu görebilirsiniz. Ayrıca web sitenizin aylık Hit ( Trafik ) durumunu gene bu araçtan görebilirsiniz. Ahrefs Webmaster Aracına Buradan erişim sağlayabilirsiniz.
Page Speed ( Sayfa Hızı ) SEO için Önemlidir
Web sitenizin hızı hem mobil de hem de masaüstünde hızlı olması önemli bir faktördür. Sayfa Hızını etkileyen başlıca faktörler, sitenizde kullandığınız js ve css kodlarıdır. Ayrıca Sunucu bağlantılı da hız faktörünü etkileyen nedenlerdir. Hem sayfa hızını öğrenmek hem de sorunları keşfetmek için Google PageSpeed Insights Sayfasını Buradan ziyaret edebilirsiniz.
Alınan Backlinklerin (Bağlantıların) Kalitesi
Almış olduğunuz Linklerin web siteniz ile aynı sektörde olması, ayrıca Domain kalitesi (DA ve PA değeri) yüksek olması önemli faktörlerden birisidir. Domain Authority Checker Araçlarını kullanarak alacağınız bağlantıların değerini ölçebilirsiniz. Aşağıda yer alan 5 adet sitenin ortalama değeri 77-75 arasıdır. farklı ip adreslerinde barınan bu sitelerden Özgün içerik girerek web siteniz için bağlantı alabilirsiniz. Unutmayın! bir günde binlerce backlink alınmaz, SEO zaman isteyen bir kavramdır. Hızlı gelen hızlı gider. Doğal SEO çalışmasını elden bırakmayın ve Sabırlı olun.
Çalışmalarda web sitenizin sosyal medya hesaplarını açın, ve haftada bir mutlaka içerik girin. Web sitenizden dışarıya vereceğiniz bağlantılar için nofollow etiketi kullanmayı unutmayın. Facebook, Instagram, X ve Tumblr hesaplarından alacağınız Trafik, çalışmanız için etki edecektir.
Bütün bu çalışmaları yaptığınızda hala sonuç alamıyor iseniz, Google da bu aralar ciddi depremler meydana geliyor. Yani web siteniz bir anda yok olabilir, ya da ciddi anlamda trafik kaybedebilirsiniz. Bu sizin çalışmanız ile ilgili değil, Google tarafında yapılan güncelleme ile alakalıdır. Google Algoritması ile ilgili gelişmeyi Semrush Sensor Sayfasından takip edebilirsiniz.
WordPress tarafından geliştirilen ve az bilinen fakat oldukça etkili Blaze reklam ağını kullanarak web sitenizi sadece 7 günde 20 bin kişiye duyurabilirsiniz. Reklamları, SEO için kullanmalısınız ve kampanya oluştururken bağlantıları doğru seçmelisiniz.
Unutmayın ki SEO, uzmanlık gerektiren bir eylemdir. Eğer istediğiniz sonucu alamıyorsanız, Öncelikle Google tarafından yayınlanan ” Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Başlangıç Kılavuzu” yazısını mutlaka okumalısınız. İlgili yazıya buradan erişebilirsiniz.
Schema Yapısal veriyi kullanarak web sitenize isim verin
Yapısal veri, Google botlarının web sitenizi ziyaret ettiğinde daha hızlı index alması ve zengin sonuçlar listesinde yer almanız için gereken ayarlar bütünüdür. WordPress CMS ile kodlanmış bir web sitede Schema yapılarını Rank math seo eklentisini kullanarak doldurabilirsiniz. Telefon, Adres, Sitenin Logo uzantısı, çalışma saatleri gibi bir çok kısmı yapısal veri kısmından yapabilirsiniz. Developers Google tarafından hazırlanan içerik size bu konuda yardımcı olacaktır. Yapısal veri işaretleme ayarlarını yaptıktan sonra Zengin Sonuçlar testi sayfasından web sitenizi test edebilirsiniz.
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) yani Search Engine Optimization için kendinizi geliştirebilir, ilgili kurslara katılarak fikir elde edebilirsiniz. Google algoritması her geçen gün daha da karmaşık bir yapıya doğru gidiyor ve hem kendinizi hem de web sitenizi bu algoritmaya göre sürekli güncellemelisiniz.
SEO Analiz için web sitenizi iletebilirsiniz.
444 SEO Reklam ve yazılım Hizmetleri
Bir SEO Uzmanı ile Çalışın
SEO da önemli olan Google aramalarında ilk sayfaya gelmek değildir. Geldiğinde kalıcı olmaktır. Yaptığımız Kurumsal ve Bireysel çalışmalarda SEO Hizmet sözleşmesi ile çalışma yapıyoruz. Her marka, her web sitesi bizler için değerlidir. Çalışmaları raporlayıp sizlere iletiyoruz. Sadece Google için değil, size değer katacak Anahtar kelimeleri tespit edip, Diğer Arama Motorlarında (Yandex- Bing – Yahoo) da çıkmanız için sitenizi optimize ediyoruz.
SEO Nasıl Yapılır?
SEO ve SEM sistemini kullanarak iç ve dış SEO ayarlarını optimize ederek çalışma yapıyoruz. SEO Hizmeti verdiğimiz müşterilerin referanslarını iletiyoruz. Kaliteli ve garantili bir SEO süresince sürekli güncellenen algoritma ile yenilikleri takip ediyoruz.
Uygulanan SEO Teknikleri
Anahtar Kelime Analizi: Yapılan en büyük hatalardan birisi web siteniz için seçtiğiniz anahtar kelimelerin aylık aranma oranlarının çok düşük olmasıdır. Doğru Anahtar kelime doğru bir kitleyi çeker.
İçerik Planlaması: LSI (Latent Semantic Indexing) kavramı, yani tekil ve rekabet oranı ciddi anlamda yüksek kelimelerden ziyade, uzun kuyruklu diye tabir ettiğimiz kelimelerin tercih edilmesi kısa zamanda müşteri çekmek için kullanılır.
Kaliteli ve Özgün İçerikler: Google bu konuda ciddi algoritma değişikliğine gitti ve Özgün kaliteli içeriklere değer vermeye başladı. Bu Konuda Kopya içerik kullanan siteler yok olurken, özgün içeriklere sahip siteler yükselmeye başladı.
Multimedya Kullanım Oranı: Markalaşma sürecinde Görsel reklamlar ve videolar, marka bilincini artırdığı gibi, dönüş olarak kalıcı bir etki bırakır.
Tekliflerinden Hemen yararlan
SEO uzmanlarımız, işletmenizin özel ihtiyaçlarına uygun bir strateji oluşturmak için en son teknikler ve araçları kullanacaklar. Potansiyel müşterilerinizi hedefleyerek organik aramalarda daha üst sıralara yükselmenizi sağlayacaklar.